Pages

Kedves Barátok, Ismerősök, Jóindulatú Érdeklődők!

Sunday, March 21, 2010


Lassan egy éve már, hogy megtörtént a hihetetlen és elfogadhatatlan szörnyűség: 28 éves gyermekemet, Magyarosi Árpád Fiúkát kegyetlen, bestiális módon kivégezték a bolíviai Santa Cruzban.

Halála borzalmas volt: az órákon át tartó agonizálás után megfulladt a tüdőlövés során légcsövébe került vértől. Előtte brutális módon megverték, összerugdalták, megkínozták. A kapott 7 lövés egyike sem volt halálos: ha elszállították volna a közeli, 200 méterre levő kórházba, az élete menthető lett volna, ehelyett azonban szándékosan megvárták, míg meghal.

Az elmúlt hónapok alatt - a történtek tekintetében - az igazság közelébe sem kerültünk, a miértekre semmiféle választ nem kaptunk. A korrupt, hatalomvágyó bolíviai kommunista kormány (a rájuk jellemző, szokásos módokon) nem létező, kreált bizonyítékokkal próbálja igazolni aljas tettét, nem riadva vissza újabb gyilkosságok elkövetésétől, vagy hazugságoktól, megfélemlítéstől, fenyegetéstől, a „koronatanúk” lefizetésétől vagy kényszerítésétől, börtönbe zárásától sem.

Az ügyben eljárást fogok kezdeményezni az Amerikaközi Emberi Jogi Bizottság előtt, előtte azonban a helyi – bolíviai – jogorvoslati lehetőségeket (a Legfelsőbb Bíróságig bezárólag) ki kell merítenem. A Bolíviában egyre erősödő diktatúra eredményeként mindeddig hiába kerestem bolíviai ügyvédet, aki Fiúka gyilkosainak kézrekerítésére Bolíviában a pert elindítja. Most mégis jelentkezett valaki, aki a kezdeti költségekre és a munkadíjára 3.000 USD-t kér. Tudom, ez nem nagy összeg pl. egy 100 milliós végkielégítéshez viszonyítva, csak nekem elérhetetlen, mivel még mindig a temetés költségeivel, a boncolás, valamint az erről készült jegyzőkönyv fordításainak költségeivel bajlódok.

Az, hogy Fiúka meggyötört, meggyalázott teste itthon nyugodhat, egy megtörtént csoda, mely jórészt a nagylelkű adományozóknak, valamint a Magyar Vöröskereszt (az adományok gyűjtésében kifejtett) hathatós segítségének köszönhető, és meg is köszönöm ismét mindenkinek.

Fiúka lelke azonban nem tud megnyugodni, mert életében az egyik dolog, ami foglalkoztatta: hogy hová lett az igazság?

Most tehát ismét egy csoda beteljesítésére kérem mindazokat, akik velem együtt szívszorongva várják, hogy az igazságra fény derüljön, és egy kisstílű, véreskezű dél-amerikai gazember, a kommunista diktátor Evo Morales – aki egy másik gazember, Hugo Chavez oldalszelében lavírozva követi el (egyelőre büntetlenül) az emberek és az emberiség elleni bűntetteit -, és gyilkos bandája felelősségre vonása elkezdődhessen.

Pénzbeli támogatást a következő számlaszámokra szíveskedjenek eljuttatni:

Belföldről: OTP 11773119-00055268-00000000

Külföldről: IBAN: HU49 1177 3119 0005 5268 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

DEVIZA: IBAN: HU06117750564123801300000000
BIC(SWIFT): OTPVHUHB

Szívesen fogadnék egyéb felajánlásokat is: értékesebb (pl. aláírt) könyvet, festményt, CD-t vagy egyéb tárgyat, melyet licitálásra bocsájtanék (e-mail címem: szovata@yahoo.com).
Arra biztatok előadókat, együtteseket, zenekarokat, hogy (lehetőségeik szerint) szervezzenek Fiúka emlékére előadásokat, és ezek bevételének egy részét – vagy egészét – is felajánlhatnák a cél érdekében.

"A világ egy életveszélyes hely. De nem is annyira a gonoszok miatt, akik alakítják, hanem inkább azok miatt, akik tetteiket elnézik, és engednek nekik." - mondta Albert Einstein.

Kérek mindenkit, aki teheti: ne engedjen a gonoszoknak, és segítsen abban, hogy a világ mindenki számára egy jobb, biztonságosabb és igazságosabb hely legyen.

MERT ÉLNI JÓ!

Budapest, 2010. március 20. Magyarosi Árpád (Fiúka) anyukája, Tóth Mária

http://www.magyarosiarpad.hu

1 comments:

Anonymous said...

http://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2010/0412/1224268137620.html

Post a Comment

Attention!
Comments using obscene language, or comments calling for hate and violence will be deleted.