Pages

Pro-Putin rally will be held in Budapest on February 17, 2015

Friday, February 13, 2015

Meeting at Fővám square at 5:40 pm; participants march through Váci street to Vörösmarty Square with Hungarian, Russian, Crimean and Novorossiya flags, and banners. At Vörösmarty fountain short speeches will be held, a Russian sympathizer will also address to the crowd in Russian.

After the speeches participants light candles to remember the victims of the anti-Russian Odessa pogrom took place in May 2014, as well as in memory of the civilians and resistance fighters died defending Novorossiya.

The event ends at 8:30 pm.

Facebook

Organizers

KÖZLEMÉNY

Balog István, a Jogállamért Egyesület elnöke, Barabás György, a MIKSZ Egyesület elnöke, Mány Péter, a Magyar Jog és Igazság .EU jogvédő csoport vezetője, Putyin elnök budapesti jelenlétét felhasználva szolidaritási demonstrációt tartunk az Orosz Föderáció budapesti nagykövetsége előtt. A demonstráció keretében nyilatkozatot adunk át a nagykövetség munkatársainak, amelyben kifejezzük szimpátiánkat, egyetértésünket és támogatásunkat Putyin elnök Úr és az Orosz kormány aktív, a nemzetközi politikai-katonai egyensúly fenntartása érdekében kifejtett erőfeszítései és tevékenysége mellett. Elismerésünket és tiszteletünket nyilvánítjuk ki a szíriai és ukrajnai válságban kifejtett erőfeszítésekért, az Ukrajnában élő orosz anyanyelvű emberek életének megmentése, nemzetiségi szuverenitásuk megőrzése érdekében tett tevékenységért. Bízva abban, hogy ez a politikai folyamat nagymértékben hozzásegíti az Ukrajna területén élő más anyanyelvű, különösképpen a Magyar és Ruszin emberek polgári szabadságjogai és nemzeti identitásuk megőrzéséhez

Egyesületeink és a velünk együtt gondolkodó más civil egyesületekkel, magánszemélyekkel egyetértésben, szándékunkban áll Putyin Elnök Úr budapesti munkalátogatás alkalmából, az Orosz kormány politikája és az Orosz nép mellett szimpátia demonstrációt tartani a Budapesti Orosz Nagykövetség környezetében.

Mindezek mellett egyetlen nemzetet vagy személyt sem provokálva, de határozottan, markánsan, demonstrációnkkal felhívjuk a figyelmet az USA és az EU, agresszív, Ukrajnát a polgárháborúba sodró, más népeket állandó gazdasági, politikai, néhol fegyveres nyomás alatt tartó politikájára.

Megszólalásunk mottója: NEM AKARUNK HÁBORÚT, VILÁGHÁBORÚT PEDIG EGYÁLTALÁN NEM! A rendezvényt a Magyar és Orosz himnuszok hangosítással előadott változatával kezdjük, majd a beszédek követeznek.

Kérünk minden tisztelt megjelentet, hogy demonstráción csak az esemény témájához, hangulatához illő plakátokat, képeket-feliratokat használjon.

Az esemény záró aktusaként felolvasásra kerül a három rendező szervezet képviselői által aláírt szolidaritási nyilatkozat.

Ezt követően szándékunkban áll a felolvasott nyilatkozat egy példányát a Nagykövetség képviselőjének átadni.

Ennek az ünnepélyes tiszteletadásnak a létrejöttéhez nagy tisztelettel kértük a Nagykövet Úr szíves engedélyét, illetve támogatását, mert úgy érezzük ez a gesztus méltó befejezése lenne megemlékezésünknek.

Tisztelt leendő jelenlévők! A rendezők nevében el kívánjuk mondani, hogy bár a rendezvény a három szervezet nevében lett bejelentve, bízunk benne, hogy a cél egyezik többetek elképzelésével és találkozik egyetértésetekkel.

Budapest 2014, február 13.

(balrad.wordpress.com - hungarianambiance.com)

0 comments:

Post a Comment

Attention!
Comments using obscene language, or comments calling for hate and violence will be deleted.