Pages

Mónus József amerikai mérlege: aranyérem minden kategóriában, világbajnoki és USA-bajnoki cím, négy világcsúcs

Monday, September 7, 2015


Az USA íjász szövetsége és a World Archery közös rendezésében megrendezett távlövő bajnokság záró napján ismét két fordulóban lépett lőállásba Mónus József a sós síkságon, Utah államban.

Az egyik – vadászhegyes - kategóriában ismét sikerült az évtizedek óta vezetett ranglista élére kerülnie, ezúttal 9 méterrel javítva a korábbi csúcsot. Az ún. amerikai longbow íjak versenye is Mónus saját készítésű íjának győzelmével zárult, ranglista helyezéssel.

A három napos bajnokság összesítése szerint Mónus József hat kategóriában indult, és mindegyikben aranyérmet nyert, ezek közül egy világbajnoki, öt pedig USA bajnoki címet jelent, 4 kategóriában sikerült új világcsúcsot elérnie, köztük egy - első magyar távlövő íjászként - a megtisztelő Fita Star cím viselésére is feljogosítja - közölte portálunkkal Posta Pál, a Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke.

Mónus József sorai: Tisztelt Barátaim!

Mit is mondjak innen, a világ végéről? Ez most így zárult, 6 kísérletből 4 új világrekord született, amit olyan könnyű most leírni, de nagyon kemény volt elérni! Nem volt még megfelelő alkalom a 907-es lövésre, amire nagyon készültem itt, ennek több oka van, de azt majd is elmesélem.

Hálát adok a sorsnak és a hinni akaró emberek minden egyes igyekezetének, hogy segítségemre voltak.

Ez az első versenyem volt, amit azt gondolom, élő adásból közvetítettek barátaim!

Köszönöm! Most talán még jobban odafigyeltem, hogy értsék meg, bárhol járunk is, a magyar ember szeret büszkén élni, ha kell, adott esetben a legnagyobb alázattal, ha kell, akkor pedig képes farkas módjára széttépni még az oroszlánt is.

A sors megadta számomra, hogy itt, a sivatagban rendezett versenyeken most már 12 világrekordot lőhettem a 17-ből.

Mire jó ez?

Talán én mint egy egyszerű ember úgy gondolom, egy eszköz ez is az életben maradásra.

Énrám nem költött százmilliókat senki sem, de mégis azt gondolom, mindent megtettem, és talán elértem azt, hogy bármelyik világversenyen részt vettem, ott megmutattam a nemzeti jelképünket azzal a kérdéssel a verseny végén "van még valaki, aki harcolni szeretne ellenem?" Harcosságból, múltunk tiszteletéből, de azt hiszem, főképpen a gyermekeink jövőjéért kell ezt napról napra megtennem.

Ha valamennyien tiszteljük a múltat és hisszük a jövőt, akkor együtt maradunk.

Én, ha semmi mást nem értem el, mint azt, hogy mertem hitet adni minden olyan embernek, akinek kissé megrendült a hite a zászlónk erejében, minden politikai hovatartozás nélkül, akkor már megérte. Nekem nyilván rengeteg áldozattal jár utam, de kinek nem?

Ha pedig megoszthattam harcaimat olyan emberekkel, akik vették a fáradságot ezen sorok olvasására, akkor ezen olvasatok valóra váltak, a gondolatok, remények akarattá kovácsolódtak és így ezek segítségével akár 100 méterrel messzebb repítették nyilaimat! A zászló tiszteletéért, egy olyan zászlóért , amiért képesek vagyunk harcba is menni nap mint nap, ki-ki más módon, de a végén mégis ugyanazon az úton! Ez a lényeg, közösen, együtt, ugyanazért!

Köszönöm!

Most hátradőlhetnék, de nem teszem. Indulok egy másik világrészre: most 17-én Dél-Koreába, csapatunkkal, Posta Pál csapatkapitányunk vezetésével. Ott ismét magam mellett tudhatom nagy harcostársamat, Rácz Attilát, hogy megmérkőzzünk bárkivel a világon a zászló dicsőségéért!

Ti is harcoljatok tovább, ki-ki a maga módján!

Köszönöm, hogy bíztatok bennem, köszönöm, hogy veletek együtt harcolhattam!

Barátsággal:

a Farkas

(Kuruc.info)

0 comments:

Post a Comment

Attention!
Comments using obscene language, or comments calling for hate and violence will be deleted.