Pages

Part of PM Viktor Orbán’s speech that the hostile liberal media blew out of context

Friday, March 3, 2017

The hostile liberal media made a big fuss about Prime Minister Viktor Orbán's speech at the Hungarian Chamber of Commerce economic season opening gala; they presented a distorted account of the speech by highlighting that part, which discusses Hungary's ethnic homogeneity.

This is what he has said:

“First of all, it is very important to preserve the ethnic homogeneity of the country. Now, you can say such things. A few years ago you could have been crucified for saying such sentences; but now, you can say these things because experience has taught us that too much mixing attract trouble. Of course, we Hungarians are ethnically heterogeneous, in the sense that we are a European nation. When we look at names we find all kinds of people with diverse ethnic backgrounds from Bunjevac to Swabian, but this ethnic mix is still part of the general ethnic makeup of the country, which is part of the dominant cultural environment. I think the preservation of this diversity is a key factor. Of course, like St. Stephen said: everyone is welcome here, which is the right thing to say, but the country's ethnic character should not be changed, because I think it would not upgrade but rather devalue the country and could create chaos. Therefore, the government's stance is firm. This not only applies to migration, but it is a general approach showing how we think of Hungary's ethnic diversity.” - translated by hungarianambiance.com

(Ugye, először is nagyon fontosnak tartom, hogy az etnikai homogenitást meg kell őrizni. Most már lehet ilyeneket mondani. Ezelőtt néhány évvel kivégzés járt az ilyen mondatokért, de ma már lehet ilyeneket mondani, mert az élet igazolta, hogy a túl nagy keveredés bajjal jár. Úgyhogy természetesen mi, magyarok etnikailag heterogének vagyunk abban az értelemben, hogy európai nemzet vagyunk. Ha csak a neveket itt felolvasnánk, lenne itt minden: a bunyeváctól a svábig, de ettől függetlenül ez mégiscsak etnikailag egy bizonyos sávon belül maradó sokszínűség. Tehát egyfajta etnikai homogenitás, egy civilizáción belül vagyunk. Szerintem ennek a megőrzése kulcskérdés. Természetesen, mint Szent Istvántól tudjuk, mindenkit fogadunk, ez helyes dolog, de az ország alapvető etnikai karakterének a megváltoztatását nem szabad kockáztatni, mert az szerintem az országot nem fölértékeli, hanem leértékelné és káoszba taszítaná. Ezért a kormánynak határozott irányvonala van. Ez nemcsak a migrációra vonatkozik, hanem általában egy megközelítés arról, hogyan gondolkodjunk Magyarország népességéről.)

(pestisracok.hu – hungarianambiance.com)

0 comments:

Post a Comment

Attention!
Comments using obscene language, or comments calling for hate and violence will be deleted.